Ασφάλεια Συναλλαγών

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "Alpha  e-Commerce" της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.1 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

Το motolouis.gr δε συλλέγει ούτε αποθηκεύει με οποιονδήποτε τρόπο τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρταςκαι για αυτό το λόγο χρειάζεται να τα καταχωρείτε εκ νέου,κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη πιστωτική σας κάρτα για συναλλαγές μέσω αυτής της σελίδας.Έτσι,κατά τη διαδικασία αγοράς μέσω πιστωτικής,αυτόματα ο πελάτης μεταφέρεται σε secure server (ασφαλή διακομιστή) στην υπηρεσία της τράπεζας Alpha e-Commerce.Στην περίπτωση αυτή δεν αποθηκεύονται πουθενά τα στοιχεία της κάρτας παρά μόνο χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια ελέγχου και χρέωσής της.Έτσι οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσω πιστωτικών καρτών είναι απόλυτα ασφαλείς.

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι το χρηματικό ποσό της συναλλαγής αρχικά “δεσμεύεται” και χρεώνεται σε δεύτερο χρόνο. Αυτό παρέχει μια δικλείδα ασφαλείας, για να αντιδράσετε εάν κάτι δεν πάει καλά.Επιπλέον, οι περισσότερες τράπεζες διαθέτουν σύστημα ελέγχου και ειδοποίησης για ασυνήθιστη χρήση,επομένως σε ενδεχόμενο υποκλοπής των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας ή και παράνομης χρήσης της,μπορείτε να δράσετε άμεσα. Συνήθως, η τράπεζα θα επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικώς εάν εντοπιστεί κάποια ύποπτη συναλλαγή, για να επιβεβαιώσει εάν όντως κάνατε εσείς τη συγκεκριμένη χρήση της κάρτας.